Juha Siro & arkistot

Juha Siro

Juhan kotisivuilta – WWW.JUHASIRO.FI – löydät tietoa Juhasta ja hänen teoksistaan, näytteitä hänen romaaneistaan ja runoteoksistaan sekä äänirunoja ym…

Juha Siro (s. 1951) on kirjailija, runoilija ja kirjallisuuskriitikko. Siro on syntyperäinen tamperelainen, joka asuu Tammerkosken tuntumassa ja kirjoittaa työhuoneellaan Pyynikillä, entisessä Suomen Trikoon punatiilitehtaassa. Siro on julkaissut omalla nimellään viisi runokokoelmaa ja viisi romaania.

Siro on palkittu useasti kirjailijantyöstään, mm. Suomen kirjailijaliiton esikoispalkinnolla, useita kertoja Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla ja hän on ollut Runeberg-palkintoehdokkaana. Siron tekstejä on käännetty venäjäksi, unkariksi ja englanniksi.

Juha Siron esikoiskirja Vapaa pudotus ilmestyi 1998. Sen jälkeen hän on julkaissut romaanit Saat toivoa kolmesti, Kuningatarperhonen, Marilynin hiuspinni, Linnun muotokuva ja Idoli sekä runokokoelmat Satakieli, Elämän tarkoitus, Musta runokirja ja BABEL. Siron viimeisin teos Idoli ilmestyi vuonna 2006.