Juha Siro, kirjailija

Linnun muotokuva

Romaani
Like, 2011
ISBN: 978-952-01-0673-7
Lue näyte

Juha Siron neljäs romaani ja kaikkiaan kahdeksas kaunokirjallinen teos liikkuu nykyhetkessä ja nostaa pintaan lähihistoriaa: Mussolini valkoisessa puvussaan Palazzo Venetsian parvekkeella, Gil Hilario mustissa laseissaan missikilpailun tuomarina ja tuleen syttyvä televisio kesken Lassien kotiinpaluun.

Yksi puhelisoitto laukaisee lumivyöryn, joka on syntynyt jo kaukana nuoruudessa. Heitä oli kolme sarjakuvan sankaria, Pecos Bill itse, toveri Davy ja sitten Jane. Ratkaisematon yhtälö vaatii ratkaisua. Janen soiton jälkeen kaikki kysymykset tuntuvat olevan yhä vailla vastausta.

Unettomana yönä Bill katselee itseään, kotiaan ja vaimoaan kuin itsensä yleisönä. Kenen elämää hän itse asiassa elää? Onko ensirakkaus yksi niistä tärkeimmistä tienhaaroista, joita elämän varrelle alkaa kertyä loputtomasti

Linnun muotokuva on jännittäväksi kiristyvä, tumman huumorin sävyttämä tarina, joka kykenee yllätykseen vielä viime sivuillaan.

Lukunäyte Linnun muotokuva -romaanista

Kritiikkikatkelma

Tapahtuuko vai eikö tapahdu? Luin tätä junassa ja olin vähän pettynyt, kun juna ei jämähtänyt lumimyrskyyn ja olin perillä liian aikaisin ja täytyi keskeyttää lukeminen. Tätä olisin jaksanut lukea vaikka toiset kaksisataa sivua. - Tiiliskivipalkinnon raati