Perjantairuno myös Runoraadin lähetyksessä ensi sunnuntaina

Runoraati täyttää 10 vuotta. Synttärilähetys tulee YLE Teemalta ensi sunnuntaina 23.9. klo 20.00. Minna Joenniemi pyysi minulta ohjelmaan tekstin. Ideana oli tehdä onnitteluruno julkisuuden henkilölle. Sain pitkän listan ja pari päivää funtsittuani valitsin sieltä leipuri-laulaja-näyttelijä-pellehyppääjä-taiteilija-koomikko Simo Salmisen.

Runoraati Yle Teemalla 23.9.2012

Ohjelmassa on runo myös Jouni Tossavaiselta, Kirjoittajaryhmä Tapiirilta, Riina Katajavuorelta sekä Runokoneella tehty teksti. Ideana on, että runolähetit Joanna Haartti ja Juha Varis toimittavat ohjelmassa onnittelun perille. Ja raati pui tulosta tapansa mukaan.

Tekijöiden ajatuksia Onnittelurunon kirjoittamisen haasteista löytyy Runoraadin blogista: http://blogit.yle.fi/runoraati Kaikkien tekijöiden valmiit runot löytyvät täältä: http://teema.yle.fi/ohjelmat/ohjelmapaikat/runoraati

Onnitteluruno tässä kuvatiedostona. Blogin alustalla tekstin asemointi ja rivijako ei toimi kuten haluaisin. Tapaamisiin sunnuntaina.

Runoraati 23.9.2012, onnittelu Simo Salmiselle.

2 Replies to “Perjantairuno myös Runoraadin lähetyksessä ensi sunnuntaina”

  1. Kivaa! Idea on sitä paitsi porukalta hyvä, onnittelurunoja.

    Minusta se sopii hienosti senkin takia, että kyllä runous on yhdenlainen selkäruoto Suomi-nimisen maan ryhdin takaajana. Siis sellaisen luonnollisen ryhdin, ei pingottajan eikä liikalaiskan.

    Mutta Runo-raadin olisi suonut jatkavan, ihan oikeasti.

  2. Runoraadilla on viimeinen syksy menossa. Kurja juttu. Olen käsittänyt, että katsojaluvut on olleet aivan kohtuulliset ja formaatti on kyennyt uudistumaankin. Mutta tämmöinen on ajan henki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

VASTAA LASKUTOIMITUKSEEN KOMMENTOIDAKSESI!