Pirkkalaiskirjailijoiden ilta

Tampereen pääkirjasto Metso järjestää pirkkalaiskirjailijoiden illan keskiviikkona 10.4. klo 18.00. Haastattelen paikallisia tekijöitä, jotka ovat juuri julkaisseet: Marisha Rasi-Koskinen, Valheet (wsoy), Maria Syvälä, Lähtö (Robustos), J.S. Meresmaa, Mifongin aika (Karisto), Raymond Carver, Sateisten päivien jälkeen. Valitut runot, suom. Arto Lappi & Juha Rautio (Sammakko)

Pääkirjasto Metso, pirkkalaiskirjailijoiden ilta 10.4.2013

Kattaus on monipuolinen ja mielenkiintoinen, kirjat edustavat keskenään hyvin erityyppistä genreä. Haastattelijalle valmistelu merkitsee taustoitusta, kirjailijoiden tietojen päivittämistä ja 1300 sivun luku-urakkaa. Sitten onkin jäljellä vain oleellisten asioiden kaivaminen tekstistä ja kysymysten laadinta.

Yhdessä haastattelussa ei kovin syvälle neljään kirjaan kahlata. Voin siis toivoa, että illan perimmäinen pointti on kiinnostuksen herättäminen. Eväitä innostukseen, joka saa kuulijat itse lukemaan. Lopuksi linkki kirjaston tapahtumasivulle. Tervetuloa!

2 Replies to “Pirkkalaiskirjailijoiden ilta”

 1. Juha!

  Enkä taaskaan pääse paikalle. Töitä.

  Mutta semmoisen huolen heitän, että minkä vuoksi Carverin runoilija-vaimon teoksia ei ole Sammakkokaan julkaissut. En muista nyt hänen nimeään, mutta erittäin tunnettu tapaus Jenkeissä. Jos tahdot, voit kysyä sitä suomentajalta tms. siellä, että tämmöinen kirjallinen diletantti Pohjanmaalta vain kyselee.

  Tiedän hänen maineensa sen vuoksi, että pariskunta asui pitkään Oregonissa, jossa olen itsekin asunut.

 2. Moi,

  tässä linkki 26.2.2011 tekemääni juttuun. Sieltä Carver ja Tess Gallagher löytyvät. Taisit juuri silloin kiinnostua Tessin runoista.

  Runokokoelma on kustantajalle aina riski, liki varmaa tappiota taloudellisesti. Käännöstyöhön pitäisi saada rahoitusta myös muualta. Idea kyllä olisi hyvä, pitääpä jutella siitä henkilöiden kanssa, jotka voisivat tehdä jotain asian eteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

VASTAA LASKUTOIMITUKSEEN KOMMENTOIDAKSESI!