Perjantaipullo vai polttopullo

Pidän Perjantairunosta kiinni vaikka pikapäivitys tulee kiireen kierästä. Huomenna liputetaan Eino Leinolle ja vietetään runon ja suven päivää. Tampereella paikallinen kirjoittajayhdistys järjestää Tallipihalle yleisötapahtuman. (linkki)

Tahirin aukio, Kairo. Heinäkuu 2013.

Tapahtuman teemaksi on valittu  v  ä  h e m m i s t ö t. Esiintyjänä etsin jotain sopivaa 365 runon kokoelmastani Babel. Vähemmistö on joskus vaikeasti määriteltävä. Katsomiskulmaa vaihdettaessa enemmistöstäkin voi tulla vähemmistö. Tai toisin päin.

Ehkä valitsen suomalaisuuden ja runollisen kesäpäivän vaihtoehdoksi laajemman ja ajankohtaisemman kulman. Päivän tilanne on sellainen. Vaan koskapa ei olisi ollut.

……

Sotaan ja rauhaan riittää yhden ihmisen teko

……

Hävittäjät Välimeren ja Maghrebin taivaalla

……

mielenosoitus

mellakkapoliisit

turvallisuusjoukot

kyynelkaasu

savukranaatti

polttopullo

kivi kilpi kypärä

konepistooli

tulitus

verilöyly

……

Maailmanloppu on aina henkilökohtainen,

eikä siinä ole mitään uutta. Ilmestyskirjan enkelit

puhaltavat yhä tuomiopäivän pasuunaa.

……

Kuva: Tahirin aukio, Kairo. (Iltalehti AP)

3 Replies to “Perjantaipullo vai polttopullo”

  1. Onhan Suomessakin mielenkiintoisia vähemmistöjä: miehet, suomenruotsalaiset, saamelaiset. Ja suomalaisia on vaikka Ruotsissa vähemmistönä aika monta. Mielenosoittajat ovat myös tietysti vähemmistö monessa maassa. Hyvää suvea!

  2. Jep. Olen miettinyt tuota sanaa ”vähemmistö”. Aika abstrakti ilmaus, joka tulee jotenkin määrittelemättömästi heti selkäytimestä.
    Vähemmistö, mihin verraten? Vaihdetaan paikka ja aikaa, samalla muuttuvat koordinaatit. Meillä vain on tapana katsella kaikkea kulmasta NYT ja tässä.

  3. Korjaisin hieman: Ruotsissa on suomenkielinen vähemistöryhmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

VASTAA LASKUTOIMITUKSEEN KOMMENTOIDAKSESI!