Lumesta – lyhyesti

Käytyäni Central Marketin kalatorilla kuulin, että Pirkanmaalle on satanut lunta. Kaivoin siis kirjahyllystä Lassi Nummen kokoelman Matkalla niityn yli (Otava 1986). Omistuskirjoituksen mukaan kirjailija itse on jättänyt kokoelman Ateenaan tasan yksitoista vuotta sitten.

Kalaa Ateenassa 8.11.2010

Osastosta Talviniitty, löytyy kolmen säkeen runo, jossa sanaa lumi ei edes mainita. Mutta siellä se on, majesteettisen voimakkaana. En nyt tähän hätään muista koskaan lukeneeni komeampaa ensilumen kuvausta:

Suunnaton avara tila.

Maa palauttaa taivaalle

kauan pidättämänsä valon.

…………………………………..

Ps. ystävät Facebookissa kyselivät 15 minuutissa laadittua 15 tärkeän kirjan listaa. En pystynyt tekemään sitä, mutta palaan asiaan tässä blogissa kunhan ennätän.

2 Replies to “Lumesta – lyhyesti”

  1. Ovatko kalat tuoreita ja hyviä?

    Meillä on onneksi vielä kauppahalli – niin kuin on Tampereellakin – josta saa tuoretta vaikka mitä. Merenkurkun kohdalla Itämeri on aika puhdas.

    Ateenassa ollaan varmaan Välimeren armoilla ja vaikuttaa siltä että kilpajuoksu saastuttamisessa on ollut vuosikymmeniä ellei satoja käynnissä Itämeren ja Välimeren välillä.

  2. Hei,
    itseasiassa katselu ja ihmettely on iso osa huvia. Olen tosin viime vuonna ja nytkin muutamaa kalaa kokeillut valmistaa. Ja vallan hyvin on maistunut. En toki montaa lajia tunne, punaiset, pienet kalat on maukkaita… mutta aika hintavia. Tuore tonnikala, makrilli ja mustekala myös hyvää. Pireuksessa on loistavia kalaravintoloita. Olen ymmärtänyt, että useat kalat haetaan aikas kaukaa, koska siellä on vesi puhtaampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

VASTAA LASKUTOIMITUKSEEN KOMMENTOIDAKSESI!